Yksikön johtaja tavoitettavissa arkisin klo 8:00-16:00. Valmentajien puhelin 045 636 6714 klo 7:00-21.00 (viikonloppuisin klo 9:00-21:00).
Keimolan asumispalvelut sijaitsevat Vantaalla Keimolassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tarjoamme tukiasumista, asumisvalmennusta, ammatillista tukihenkilötoimintaa, neuropsykiatrista valmennusta, yksilövalmennusta ja autismiohjausta perheille.
Asiakkaamme saavat monipuolisia mahdollisuuksia uusien taitojen oppimiseen ja olemassa olevien taitojen hyödyntämiseen. Toiminnan tavoitteena on asiakkaan elämänlaadun ja yhteiskunnallisen osallisuuden lisääminen. Tuemme asiakasta tunnistamaan omat mielenkiinnon kohteensa, toiveensa ja tavoitteensa. Laadimme asiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa yksilöllisen ja tavoitteellisen palvelusuunnitelman, jossa määritellään keinot asiakkaalle merkityksellisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteiden toteutumista arvioidaan GAS-menetelmällä. Palvelunkäyttäjä osallistuu omien tarpeiden arviointiin, tavoitteiden asettamiseen, toiminnan sisällön ja toteutustavan määrittelyyn kykyjensä mukaisesti.
Tukiasuminen on arjen- ja elämänhallintaa tukevaa yksilökuntoutusta asiakkaan kotona ja hänen omassa toimintaympäristössään. Tavoitteet laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa, jossa myös verkostolla on aktiivinen rooli. Tuen määrä määritellään yhdessä tilaajan ja asiakkaan kanssa. Käynnit suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tavoitteena on saavuttaa sellaiset elämän, arjenhallinnan ja itsetuntemuksen taidot sekä menetelmät, joiden avulla asiakkaan on mahdollista suoriutua aktiivisena toimijana arkensa erilaisissa konteksteissa.
Asumisvalmennus on kuntoutuksellista toimintaa, joka suuntautuu kaikille elämänhallinnan osa-alueille. Valmennusjakson aikana asiakkaan arjenhallinnan taitoja ja valmiuksia, sekä neurokognitiivisten erityisvaikeuksien ilmenemistä arkitoimissa selvitetään jatkuvan arvioinnin avulla. Valmennusjakson sisältö muodostuu arjessa tarvittavien selviytymiskeinojen kehittämisestä ja käytäntöön siirtämisestä. Valmennusjaksosta tehdään lausunto henkilön vahvuuksista ja tuen tarpeesta sekä neurokognitiivisten erityispiirteiden vaikutuksesta arkeen. Lausuntoon sisältyvät suositukset mahdollisimman itsenäiseen asumiseen tarvittavista tukitoimista ja suunnitelma asumismahdollisuuksista.
Omavalvontasuunnitelma liitteenä.