Taide rikastuttaa elämää ja tuo näkyväksi maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyksi. Rohkaisemme autismikirjon ihmisiä kokemaan onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä taiteen ja kulttuurin äärellä sekä tuomaan vahvuuksiaan esille taiteen keinoin.
Taide ja kulttuuri osana hyvää elämää
Taidetoimintamme
Meillä taide on vahvasti osa arkea. Asiakkaamme voivat kokeilla eri taiteen lajeja, syventää osaamistaan taiteen tekemisessä, saada uusia kokemuksia taiteeseen ja kulttuuriin osallistumalla sekä tuoda tuellamme omaa taidettaan ja osaamistaan esille. Taiteesta ja kulttuurista jokainen voi löytää oman paikkansa niin taiteen kokijana kuin tekijänä.
Poimintoja tapahtumistamme
Autismisäätiö on vuosien varrella toteuttanut lukuisia taide- ja kulttuuritapahtumia itse ja yhdessä kumppaneiden kanssa. Tässä poimintoja tapahtumistamme:
- Matkustan tähtien alla, Kettukin vuoden 2021 taiteilija Joannis Clementides. Promenadigalleria, Hyvinkää. Yhteistyössä Hyvinkään taiteilijaseura ja Kettuki ry.
- Outsider Art Festival 2021, Helsinki ja virtuaalitapahtumat. Autismisäätiö kuuluu festivaaleja järjestävään työryhmään.
- Säteitä – Kettukin vuoden taiteilija 2017 Hanna Keynäs, Galleria Valo, Arktikum, Rovaniemi. Yhteistyössä Kettuki ry ja Lapin yliopisto.
- Autismisäätiön Teatteriryhmä Vautsin esitykset kerran vuodessa, ryhmän perustamisesta 2008 lähtien. Vautsi tekee kunnianhimoista teatteria, joissa autismikirjolla olevien oma ääni ja tarinat tulevat nähdyksi ja kuulluksi.
- Autismisäätiö ryhmänäyttelyt kerran vuodessa Galleria Art Kaarisilta, Helsinki, 2013-2020
- Kohtaamispaikka Keppuli. Autismisäätiön Galleria, käsityömyymälä ja taiteilijoiden työtila joka toimi Helsingin Käpylässä vuosina 2015-2019. Keppulissa järjestettiin avoimia tapahtumia ja näyttelyitä lähes kolmekymmentä.
- AutismFilm festival. Autismisäätiön tuottama kaksipäiväinen elokuvafestivaali, jossa esitettiin autismia käsitteleviä elokuvia. Festivaali järjestettiin vuosina 2016-2019.
- Täällä voin olla mä, 14.10.-11.1.2020, Galleria Art Kaarisilta, Helsinki
TABULA RASA -projekti
Tabula Rasa on moniaistinen ilmaisuympäristö, joka mahdollistaa uudenlaisen kehollisen itseilmaisun tutkimisen. Sitä on kehitetty yhdessä eri toimijoiden ja autismikirjolla olevien henkilöiden kanssa, soveltuen laajemmallekin yleisölle.
Lue lisää